Energetikai tanúsítvány, Lakás zöldkártya akár 24 órán belül

Bárhol az országban, a lehető leggyorsabban, határidőre

Az ingatlanának minél jobb energetikai besorolása valójában közös ügy: Önnek fontos, hogy mennyit fizet fűtésszámlára vagy mennyiért értékesítheti ingatlanát, a környezetének pedig az fontos, hogy minél kisebb legyen otthona, háza ökológiai lábnyoma.

Az egyes energetikai besorolási kategóriák közötti különbség éves szinten tízezer forintokban mérhető – minél magasabb kategóriába tartozik az ingatlan, ténylegesen annál kevesebbet kell költsön fűtésszámlára.

Ha javítani szeretné ingatlana besorolását, fogadja meg energetikai tanácsainkat, amiket sok évnyi tapasztalattal a hátunk mögött osztunk meg Önnel. Az energetikai tanúsítvány specifikus javaslatokat tartalmaz, az alábbi lista inkább általános tippeket.

Tanácsok fűtés és hűtés terén

Gondolta volna, hogy háztartásunk teljes energiafelhasználásának közel 75%-át lakásunk fűtésére fordítjuk? Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk rá a következő módokon:

 • Egy-egy helyiség hőmérsékletét rendeltetésének megfelelően állítsa be: a nappaliban 20 °C, a gyerekszobában 22 °C, a hálóban 18 °C ajánlott. Persze ez örök vita szokott lenni a párok között, ám fontolják meg, hogy minden egyes plusz fok éves szinten jelentősen növelheti a kiadásokat.
 • Kerülje a használaton kívüli helyiségek felesleges fűtését: elegendő csak 16-18 °C. Ha napközben hosszabb időre elmegy otthonról, állítsa alacsonyabbra a termosztátot, ha nincs nagy fagy, akkor zárja el a radiátorokat.
 • A fűtésrendszert minden évben ellenőriztesse szakemberrel, így akár 5-10 százalékkal is csökkenhet a fűtés költsége.
 • Szellőztetést mindig teljesen kitárt ablakokkal végezze, ugyanis a hosszú ideig résnyire nyitva hagyott ablakokkal csak az utcát fűti, érdemi légcserét nem végez.
 • Használja ki az ablakokon besütő nap energiáját télen is, naplemente után azonban húzza be a függönyt, eressze le a redőnyt a jobb szigetelés érdekében.
 • A fűtőtestet lehetőleg hagyja szabadon, mert az elé tolt bútorok, a radiátort takaró függönyök bizony erősen gátolják a meleg levegő áramlását!
 • A lakás hűtése légkondicionálóval akár négyszer annyi energiát is igényelhet, mint a fűtés. Ha csak nincs kánikula, érdemes inkább ventillátort és árnyékolást alkalmazni.
 • Ha klímát használ, figyeljen oda, hogy legyen becsukva minden nyílászáró és csak a szükséges mértékig hűtse a lakást, ezzel is rengeteget spórolhat. Ráadásul az egészséges különbség a belső és a külső hőmérséklet között mindössze 5 °C. Ha túl nagy a különbség, könnyedén megfázhat.

Tanácsok a konyhai energiaspórolás kapcsán

A lakások többségében a konyhában található a legtöbb állandóan üzemben levő elektromos berendezés, így ez külön odafigyelést igényel:

 • Főzéskor mindig használjon az edény méretének megfelelő fedőt és ügyeljen arra is, hogy edénye illeszkedjen az alatta levő gázrózsa vagy főzőlap méretéhez, így a főzés kevesebb időt és energiát igényel. Ezzel nem csak energiát, de időt is spórol!
 • Ha az étel forrni kezdett, vegye vissza a lángot kicsire (vagy a főzőlapot állítsa minimális teljesítményre), mert így is készre fő az étel. Éppen emiatt a leggazdaságosabb kuktában főzni: akár 40 százalékkal kevesebb energiát igényel 70 százalékkal kevesebb idő alatt!
 • + 5 °C-nál hidegebbre ne állítsunk hűtőszekrényünket és ellenőrizzük, hogy az megfelelően záródik-e.
 • A fagyasztót jegesedés esetén engedjük le, hogy hatékonyabban működjön, a fagyasztott élelmiszereket pedig a mikró helyett szobahőmérsékleten engedjük ki.

Hogyan spóroljunk a vízzel?

 • A vízzel való takarékoskodás nem csak egyéni érdekünk, hanem fontos környezetvédelmi kérdés is!
 • A hőtárolós bojler termosztátját állítsa 40 °C -ra, és ha hosszabb ideig nem használja, akkor teljesen kapcsolja ki.
 • Kádban fürdés helyett inkább zuhanyozzon, hiszen az egészségesebb, és víztakarékosabb is.
 • Kerülje a folyóvízben történő mosogatást, fogmosást, borotválkozást. Teljesen felesleges folyatni a vizet, amíg a fogát mossa, a borotvát pedig egy külön erre a célra befogott pohárban is leöblítheti.
 • A mosogatógépet és a mosógépet mindig töltse meg teljesen és lehetőleg kímélő programon használjuk.
 • Figyeljen oda, hogy a vízcsapok ne csöpögjenek, a vécétartály ne szivárogjon, amihez legtöbbször elég néha egy százforintos tömítőgyűrűt kicserélni.

A rezsicsökkentés adu ásza: spóroljon az elektromos árammal

A mai háztartásokban egyre több elektromos készüléket használunk. Ha belegondol, 20 éve még a háztartások többségében nem volt se számítógép, se mobiltelefon, se mosogatógép, és átlagosan legfeljebb egy televízió készülék üzemelt.

Tehát már azzal is növekedett a lakások átlagos áramfogyasztása, hogy ezekkel a készülékekkel gazdagodtak az otthonok.

 • Fontos tudni, hogy az elektromos készülékek készenléti, azaz Stand-by üzemmódban is sokat fogyasztanak, ezért érdemes teljesen áramtalanítani a berendezéseket, amihez a legegyszerűbb egy túlfesz- és villámvédelmes, kapcsolós elosztót használni.
 • A mobiltelefon töltőket sem tanácsos bedugva hagyni, mert azok folyamatosan áramot fogyasztanak.
 • Hagyományos villanykörték használata esetén kerüljük a villany sűrű le- és felkapcsolását, mert egy felkapcsolás ugyanannyi energiát fogyaszt, mintha 5 percig folyamatos égne a lámpa. A legjobb, ha energiatakarékos égőket használunk.
 • Ha szárítógép vásárlásán gondolkodunk, mérlegeljük, hogy valóban szükségünk van-e rá, hiszen gépi szárítás még a leghatékonyabb berendezéssel is jelentős többletkiadással jár.
 • Vasalásnál energiát takaríthatunk meg, ha először az alacsonyabb, majd a magasabb hőmérsékletet igénylő darabokat vasaljuk, illetve, ha kerüljük a nagyon nedves ruhák vasalását.
 • Új készülékek vásárlásakor figyeljen az energetikai besorolásukra és inkább válassza a jobb kategóriát akkor is, ha kicsit drágább: hosszútávon ugyanis olcsóbbá válik, mert kevesebbet fogyaszt.
 • Az asztali számítógépet, ha egy mód van rá, cserélje laptopra. Míg egy asztali gép átlagos fogyasztása 200 W feletti óránként, egy laptop akár ennek a tizedét igényli csak.

Rendelés felvétel, kapcsolat

Legegyszerűbb módja annak, hogy energetikai tanúsítványt, lakás zöldkártyát rendeljen, az az, ha az alábbi gombra kattintva elektronikus úton megrendeli azt!
Vagy alábbi számon keressen minket:

+36(70)375-888-7

Kothencz Péter

Energetikai Tanúsító

Kamarai nyilvántartási szám: 06-60824

Garantáljuk a legjobb árat!

Ha bármely más szolgáltató hivatalos árjegyzékében kedvezőbb díjat talál, akkor juttassa el hozzánk a cég árjegyzékét, és mi visszautaljuk a különbözetet.

Amennyiben visszaigazoljuk a 24 órán belüli kiszolgálást és mégsem készülne el időben a tanúsítvány, 50% árkedvezményt adunk a megbeszélt díjból. Nincs szükség semmilyen dokumentációra vagy utánajárásra!

Garanciáinkkal és szakértő csapatommal biztosan elégedett lesz, és a vállalt határidőre a tanúsítvány is elkészül.