Energetikai tanúsítvány társasházak számára már 24 órán belül!

Bárhol az országban, a lehető leggyorsabban, határidőre

Az energetikai tanúsítvány kiváltását a társasházak számára a törvény írja elő akkor, ha újépítésű társasház és akkor is, ha már tíz év eltelt a legutolsó energetikai tanúsítvány kiállítása óta.

A társasházak számára kiállított energetikai tanúsítvány olyan kötelező igazolás, amely a lakók és a közös képviselő érdekeit egyaránt szolgálja, hiszen minél jobb besorolású egy ház, annál magasabb az értéke, illetve ha alacsony az energetikai osztálya, akkor a tulajdonosok számára egyértelműen megmutatja, mire szükséges költeni felújítás során!

Nálunk rejtett költségek nélkül juthat az energetikai tanúsítványhoz vagy lakás zöldkártyához. Áraink tartalmazzák az ÁFA-t és minden költséget, ami a tanúsítvány kiállításához szükséges.

Ne késlekedjen, rendelje meg most és egy napon belül már Önnél is a hiteles tanúsítvány!

Hány darab energetikai tanúsítvány kell egy társasház számára?

4. § (1) A tanúsítványt – a (2)-(4) bekezdésben foglaltak figyelembevételével – az épület egészére kell kiállítani.

(2) A tanúsítvány – a tulajdonos döntése szerint – az 1. § (3) bekezdés b) pontjában meghatározott esetekben kiállítható az épületnek egy önálló rendeltetési egységére (lakására) is.

(3) A tanúsítvány az épület egészére állítható ki, ha az épületben levő önálló rendeltetési egységek (lakások) fűtése, szellőzése, és a használati melegvíz szolgáltatása azonos rendszerű vagy egy rendszert alkot. Kiállítható az épület egészére a tanúsítvány akkor is, ha az épület valamennyi eltérő önálló rendeltetési egységéről (lakásáról) készült tanúsítvány rendelkezésre áll.

(4) Az azonos energetikai tulajdonságú önálló rendeltetési egységek (lakások) tanúsításánál az egy önálló rendeltetési egységre (lakásra) készített tanúsítvány alapján a további hasonló rendeltetési egység (lakás) tanúsítványa kiállítható.

Éppen a jogszabályi bizonytalanság miatt a gyakorlat az irányadó: ha azért kell energetikai tanúsítás, hogy használatba vehessék a házat, akkor elegendő a társasházról egyetlen összevont energiatanúsítványt elkészíteni.

Az is teljesen megszokott, hogy a társaság energetikai tanúsítványa eltérő az egyes lakásokéhoz képest, mert az ingatlanok más és más állapotban lehetnek.

Mi szükséges ahhoz, hogy egy társasház jobb energetikai kategóriába kerüljön?

A társasházak besorolása nagyjából azonos módon történik, mint az egyes lakásoké. Értelemszerűen itt is az a döntő, hogy milyen a ház építési terve, a jelenlegi állapota és milyenek az energetikai mutatói.

Jellemző azonban a gyakorlat alapján, hogy a régebbi társasházak esetében szinte mindig szükségesek épületszerkezeti és/vagy épületgépészeti fejlesztések a jobb kategória eléréséhez.

Mi a teendő akkor, ha csak néhány lakónak kell energetikai tanúsítvány?

A szabályozás lehetővé teszi, hogy csak egy, vagy néhány lakásnak állítsunk ki energetikai tanúsítványt, azaz a társasházi lakások számára külön-külön is kiállítható, nem szükséges pár lakás eladás miatt az egész házra megcsináltatni.

A társasházak energetikai tanúsítása során minden lakást fel kell mérni?

Attól függ, hogy rendelkezésre áll-e terv az épületről.

Ha a válasz igen, akkor nem kell felmérni minden lakást, csupán az esetlegesen felmerülő eltéréseket kell számba venni: egyedi nyílászárók, légkondicionálók, stb.

Ha viszont nem áll rendelkezésre a terv, akkor alaprajzonként annyi lakást kell felmérni amennyi különböző alaprajz létezik a házon belül, majd szükséges azt is tisztázni, hogy melyek a lakások közti különbségek és azok hol helyezkednek el a házon belül.

Mennyi időt vesz igénybe egy lakás energetikai felmérése?

A társasházak esetében is attól függ, mekkora lakásról beszélünk. Egy kisebb garzon akár fél óra alatt megvan, de egy nagypolgári lakás esetében egy óráig is eltarthat.

Fontos megjegyezzük, hogy nem befolyásolja az energiatanúsítványt a lakások belső elrendezése!

Rendelés felvétel, kapcsolat

Legegyszerűbb módja annak, hogy energetikai tanúsítványt, lakás zöldkártyát rendeljen, az az, ha az alábbi gombra kattintva elektronikus úton megrendeli azt!
Vagy alábbi számon keressen minket:

+36(70)375-888-7

Kothencz Péter

Energetikai Tanúsító

Kamarai nyilvántartási szám: 06-60824

Garantáljuk a legjobb árat!

Ha bármely más szolgáltató hivatalos árjegyzékében kedvezőbb díjat talál, akkor juttassa el hozzánk a cég árjegyzékét, és mi visszautaljuk a különbözetet.

Amennyiben visszaigazoljuk a 24 órán belüli kiszolgálást és mégsem készülne el időben a tanúsítvány, 50% árkedvezményt adunk a megbeszélt díjból. Nincs szükség semmilyen dokumentációra vagy utánajárásra!

Garanciáinkkal és szakértő csapatommal biztosan elégedett lesz, és a vállalt határidőre a tanúsítvány is elkészül.